5 vinkkiä, joiden avulla luot houkuttelevan profiilin deittipalveluun

Deittipalvelun käyttö kannattaa aloittaa tekemällä oma profiili huolellisesti. Tietokirjailija Mari Koistinen antaa vinkit hurmaavan profiilin luomiseen.

Internetissä oma profiilisivu vastaa kasvotusten syntynyttä ensivaikutelmaa.
Verkossa ensivaikutelma muodostuu profiilissa esitetyistä tiedosta sen sijaan, että se muodostuisi ihmisen eleiden, ilmeiden ja olemuksen perusteella. Se on hyvä pitää mielessä hyvää seuranhakuprofiilia luodessa, toteaa tietokirjailija ja viestintäammattilainen Mari Koistinen.
”Nettideittailusta puuttuvat tietyt elementit toisen ulkonäöstä ja vetovoimasta, jotka kuitenkin ovat hyvin ratkaisevia sen kannalta, kiinnostuuko toisesta vai ei. Toisaalta nettideittailun kautta tulevat helpommin selviksi perustiedot ja se, mitä kukin palvelusta hakee”, Koistinen toteaa.
Hän kirjoitti vuonna 2018 julkaistun teoksen Digideiteillä, joka opastaa hyvän profiilin luomisessa ja käsittelee nettideittailua ilmiönä. Kirjan taustalla on käytetty alan tutkimusta ja Koistisen omaa kokemusta verkon seuranhakupalveluista ja -sovelluksista.
Koistisen mukaan omaan mielikuvaan seuranhakumarkkinoilla on helppo vaikuttaa, kunhan muistaa pysyä totuudenmukaisena.
Näillä viidellä vinkillä parannat mahdollisuuksia löytää oikeanlaista seuraa verkon seuranhakupalvelusta!

1. Hyvä profiilikuva on kaiken A ja O

Kaikki alkaa hyvästä profiilikuvasta. Älä siis erehdy luulemaan, että mikä tahansa kuva käy!
”Jos sinulla ei ole hyviä, tuoreita kuvia itsestäsi, älä ota digideittisovellusta vielä käyttöön”, Koistinen toteaa.
Hyvä ensivaikutelma syntyy niin kasvotusten kuin verkossakin ulkonäön perusteella. Vaikka kuvan perusteella arvioiminen tuntuisi itsestä ikävältä, siihen kannattaa satsata. Koistisen mukaan parhaat profiilit eivät ole tyrmäävän kauniita malleja, vaan yleensä helposti lähestyttävät ja luonnolliset ihmiset houkuttavat huippumalleja enemmän.
Profiilikuvaa valitessa tai ottaessa on hyvä kiinnittää huomiota ainakin siihen, että kuva on selkeä kasvokuva, josta kasvot erottaa selvästi. Unohda aurinkolasit ja pimeät vessaselfiet. On myös suositeltavaa, että kuva on iloinen, sillä hymy on tärkeämpi kuin ajattelitkaan.
Jos et mielestäsi osaa hymyillä kameralle luontevasti, voit pyytää tuttuja ottamaan kuvia, joissa näytät heistä luonnolliselta. Yleensä oma arvio luonnollisista kuvista menee enemmän hutiin kuin tuttavan arvio. Luota perheen ja ystävien mielipiteeseen.
Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että kuva on tuore. Kolmekymmentä vuotta vanha rippikuva ei toimi, eikä varsinkaan kannata laittaa vanhaa hääkuvaa, vaikka näyttäisi siinä omasta mielestään edustavalta.
Kiinnitä pääkuvassa myös huomiota kuvan ympäristöön. Pääkuva voi olla taustaltaan neutraali, sillä sen tulisi kiinnittää huomiota vain sinuun – ei siihen, mitä olet kuvassa tekemässä tai missä kuva on otettu.

2. Lisää muita kuvia, joiden avulla kerrot mielenkiinnon kohteistasi

Siinä missä pääkuvaksi riittää neutraali ja iloinen kasvokuva, muiden kuvien sisältö voi vaihdella enemmän.
Esimerkiksi deittipalvelu E-kontaktiin voi pääkuvan lisäksi ladata kuva-albumeita, joihin mahtuu useita kuvia. Muissa kuvissa voi esitellä omia kiinnostuksenkohteita, eikä niissä tarvitse näkyä itse.
Kuviin voi lisätä esimerkiksi suosikkikirjojen ja harrastusten kuvia sekä omia lemmikkejä. Lasten kuvia edellisistä suhteista Koistinen ei suosittele laittamaan, mutta kehottaa kertomaan lapsista profiilin tekstiosiossa. Kuvat ovat seuraa hakevan paraatipaikka, ja muiden ihmisten esittely niissä lähinnä hämmentää.
”Kuvien kannattaa olla monipuolisia, ja mukana on hyvä olla myös kokovartalokuva. Tiedän, että se voi olla monelle vaikea, etenkin jos on iän mukana tullut lisää painoa. Sekin kuitenkin tavallaan luo pohjaa tulevaisuudelle ja realistiselle suhteelle, kun voi sanoa, että tältä minä näytän”, Koistinen neuvoo.

3. Kirjoita itsestäsi hyvä profiiliteksti

Monet verkon seuranhakupalveluista toimivat myös pelkällä kuvalla, mutta Koistisen mukaan myös tekstiä kannattaa ehdottomasti kirjoittaa. Tekstissä voi tuoda esiin asioita, joita haluaa korostaa itsessään ja jotka ovat itselle tärkeitä.
Tekstiin voi suhtautua hieman samalla tavalla kuin työnhakuun: erotu massasta ja tarvittaessa luetuta teksti tuttavalla, jos et koe kirjoittamista vahvuudeksesi.
Tekstin on hyvä olla myönteiseen sävyyn kirjoitettu ja sen tulisi kertoa profiilin kirjoittajasta enemmän kuin asettaa vaatimuksia tulevalle suhteelle. Toiveita saa ja voikin kertoa, mutta liian pitkä toivomuslista voi karsia mahdollisia hyviä kumppaneita.
”Se, millaista suhdetta hakee, on ihan ok kertoa, jos kokee tietävänsä sen. Jos hakee elämänsä rakkautta, sen voi kertoa. Joitakin rajaus voi pelottaa pois, mutta kertominen helpottaa löytämään vakavan parisuhteen”, Koistinen sanoo.
Esimerkiksi E-kontaktissa voi määritellä profiilissa sen, millaista seuraa hakee. Aina seuranhaun ei tarvitse olla romanttinen, sillä palvelu sopii myös matkaseuran ja ystävien etsimiseen.

4. Mieti, mitä asioita haluat nostaa esiin

Jos pidät kirjoittamisesta, anna palaa. Jos et koe kirjoittamista omaksesi, muista, että hyvän esittelyn kuuluukin olla napakka – kiinnitä siis huomiota erityisesti muutamaan ensimmäiseen lauseeseen, sillä ne houkuttavat mahdollisia kumppaneita nopeallakin selailulla.
Mieti, millainen olet. Mikä on sinulle niin tärkeää, että haluaisit tulevan kumppanisikin suhtautuvan siihen myönteisesti? Millaisia asioita olisi mukava tehdä yhdessä? Mitkä sattumukset kuvaavat sinua henkilönä? Miten ystäväsi kuvailisivat sinua?
Jos et ole ehdoton joidenkin asioiden suhteen, turhien yksityiskohtien kirjoittaminen profiiliin voi pahimmillaan karkottaa mahdollisia kumppaneita. Jos kuulut kirkkoon, mutta uskonto ei ole sinulle tärkeää, sen voi jättää profiilissa kertomatta. Jos puolestaan toivot kristillistä elämänkatsomusta myös kumppanilta, nosta tieto esiin.
”Meillä voi olla ajatuksia, että esimerkiksi toisen poliittinen suuntaus ei ehdottomasti saa olla tätä tai sen pitää olla tuota, mutta kun kiinnostumme jostain, saattaa olla, ettei sillä ole niin suurta merkitystä. Nettideittailussa karsitaan joskus turhankin pienten syiden takia toisia pois. Syy voi olla esimerkiksi, että toinen kuuntelee mielestäni vääränlaista musiikkia ja ajattelen, ettei juttu voi toimia, kun kuuntelen toisenlaista musiikkia”, Koistinen selittää.
Erityisesti paheiden korostaminen kannattaa vain, jos koet ne olennaiseksi osaksi itseäsi. Jos tupakoit, mutta voisit joustaa kumppanin tähden, voit jättää myös tupakoinnin pois esittelystä. Suhtautuminen alkoholiin ja tupakointiinkin voi vaihdella elämänvaiheen mukaan, ja sen korostaminen aiheuttaa enemmän hämmennystä kuin hyötyä.
”Minunkin vuokseni on tupakointi lopetettu”, Koistinen naurahtaa.

5. Kerro itsestäsi kiinnostavia yksityiskohtia

Kulunut vertaus netin seuranhakupalveluista on kalaisa järvi, josta kalastat suosikkikalaasi. Jotta saat oikean kalan koukkuun, muista tarjota oikeanlaisia syöttejä. Pohdi esimerkiksi, millaisista asioista haluaisit kumppanin innostuvan ja ottavan yhteyttä.
Jos kuvassasi näkyy koira, kiinnostunut kumppani voi aloittaa keskustelun kysymällä sen rotua tai nimeä. Jos kerrot pitäväsi matkailusta, kiinnostunut kumppani voi avata keskustelun kysymällä matkoistasi tai siitä, mihin olet menossa seuraavaksi. Tee keskustelu oikeista aiheista helpoksi tarjoamalla koukkuja, joihin toinen voi tarttua.
Muiden profiileista voi myös oppia. Kun selaat muita profiileja, katso, mikä niissä toimii. Mitkä asiat profiileissa kiinnostavat juuri sinua?
Täydennä profiiliasi, äläkä pety, jos et saa yhtä paljon yhteydenottoja kuin toivoit: jos profiilisi on hyvä, onnistut suodattamaan massasta kaikkein kiinnostavimmat yhteydenotot, etkä joudu vastaamaan kymmeniin vääränlaisiin viesteihin.

Hyödynnä vinkit ja luo ilmainen profiili E-kontaktiin!

(Visited 6 326 times, 1 visits today)

Kommentoi

Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*