Kannattaako googlettaa deitti ennen ensitreffejä?

Ole hienotunteinen niiden tietojen kanssa joita löydät toisesta googlettamisen perusteella.

”Kuka googlettaa nimeäni?” Ole hienotunteinen niiden tietojen kanssa joita löydät toisesta googlettamisen perusteella.

Jo ennen kuin olet sopinut netissä tapaamasi kumppanin kanssa treffit, ja vähintäänkin kun tapaamishetki potentiaalisen kumppanin kanssa lähestyy, tulee mieleen usein googlettaa tuleva deitti.

Treffikumppanin googlettamisessa on kuitenkin riskinsä. Kannattaa muistaa, että jarivirtasia tai sarikoskisia on Suomessa satoja ja tiedot joita löydät, eivät välttämättä koskekaan juuri tätä ihmistä jota olet tapaamassa.

Annamme muutaman vinkin, jos kuitenkin aiot googlettaa deittikumppania.

1. Googleta ensin itsesi
Googlettamalla oman nimesi saat hyvän tuntuman siihen, mitä netistä löytyy kustakin ihmisestä. Useimmista aikuisista suomalaisista löytyy jotain tietoa: Facebook-profiili, urheiluseuran tuloksia, työpaikan sivu jossa työntekijöitä esitellään tai yrityshakusivusto. Saisiko deitti sinusta oikean kuvan, jos hänkin turvautuisi googlettamiseen? Kannattaa myös miettiä samalla, kannattaisiko vaikkapa omia Facebookin kuvakansioita sulkea ulkopuolisilta. Varsinkin jos niissä näyt sinä ex-rakkaasi kainalossa.

2. Tee hausta tarkka
Käytä aina nimen ympärillä heittomerkkejä, esimerkiksi ”Jari Virtanen”, sillä näin rajaat haun vain sellaisiin sivuihin joissa tämä nimi ilmenee kokonaisuudessaan. Jos tiedät kunnan tai kaupungin, voit kirjoittaa lisäksi sen plus-merkillä hakusi perään, vaikkapa ”Eija Esimerkki” +Esimerkkilä.

3. Älä oleta että kaikki ihmiset löytyvät netistä
Useimpien ihmisten ammatit ovat sellaisia, että he eivät voi tai halua esiintyä nimellään missään nettipalvelussa. Useat myös suojaavat sosiaalisen median verkostonsa niin että et löydä heitä. Se, että potentiaalinen deitti ei löydy nimellään tarkasti internetin hakupalveluista, ei tarkoita ettei hän olisi kertonut sinulle oikeaa nimeään tai asuinpaikkakuntaansa.

4. Ole hienotunteinen keräämäsi tiedon kanssa
Oletetaan, että olet googlettamalla saanut tietoosi että tapaamasi henkilö on voittanut joskus jossain nettikilpailussa, osallistunut viime kesänä juoksutapahtumaan ja että hän on joskus toiminut kunnallisvaaliehdokkaana. Hienoa sinulle, että olet saanut tietoosi asioita, mutta toiselle saattaa tulla epämukava olo siitä, että olet googlettanut hänet. Ainakaan tämä ei ole sovelias puheenaihe ihan ensimmäisille treffeille.

5. Pakko kysyä…
Jos olet kuitenkin löytänyt hakukoneesta jotain sellaista, josta haluat kysyä lisää, aloita puheenaihe niin, että johdattelet keskustelun siihen aiheeseen mistä haluat lisää tietoa, vaikkapa nyt nuoruuden urheiluharrastuksiin tai politiikkaan. Yksi keino on myös kertoa tarina siitä, mitä löysit kun itse googletit itsesi ja kysyä, onko hän tehnyt koskaan samaa…

Brand Yourself -sivuston tekemän tutkimuksen mukaan Yhdysvalloissa 43 prosenttia ihmisistä myöntää hakeneensa tietoa internetistä potentiaalisista deittikumppaneista tai siitä, mitä heidän ex-kumppaninsa nykyään puuhaavat.

Itselleni on kerran käynyt niin, että harrastuksistani ja kotipaikkakunnastani alettiin kysellä työpaikkahaastattelussa, ja tajusin nopeasti että minut oli sekoitettu nimikaimaani googletuksen perusteella. Tilanne oli hyvin nolo sekä minulle että haastattelijalle. Onko sinulle käynyt koskaan noloa kommellusta googlettamiesi tietojen kanssa?

Nettideittiterveisin,
Heli E-kontakti.fistä

PS. Vastaathan sivuston oikeassa laidassa olevaan kyselyymme samalla käynnilläsi, kiitos!

(Visited 2 578 times, 1 visits today)

Kommentoi

Voit kommentoida nimettömänä, kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

*