Oletko jo jäsen?

Etsitkö matkaseuraa vai rakkautta tositarkoituksella?

Jos haluat säästää aikaa ja vaivaa nettideittailusovelluksessa, kiinnitä hakuprofiilia tehdessäsi huomiota seuraaviin seikkoihin.

Luo profiili ja aloita deittailu!

Olen

Syntymäaika

Etsin

Haetun ikä

-
vuotta

Monet hakevat netin treffipalveluista kumppania, ja erityisesti elämäntilanteiden muuttuessa kaipaa vierelleen ihmistä, jonka kanssa jakaa elämän ilot ja surut. Usein suurin tarve kumppanille koittaa, kun eroaa puolisostaan tai jää leskeksi. Usein näissä tilanteissa monikaan ei halua pysyvää avioliittoa, vaan elämänkumppania ja keskusteluseuraa.

Yksinäisyys on Suomessa yleistä, sillä Tilastokeskuksen mukaan yksinäisyyttä kokevia oli vuonna 2018 jopa viidesosa suomalaisista. Yleisintä yksinäisyys oli 75 vuotta täyttäneiden keskuudessa.

Apu voi löytyä verkon deittailupalveluista. Vaikka ei etsisikään elinikäistä kumppania, voi silti löytää sielunkumppanin – näillä hakukriteereillä voit hakea omanlaistasi seuraa E-kontaktista.

1. Matkatoveri

Tiesitkö, että voit hakea verkon deittailupalveluista myös reissuseuraa? E-kontaktin kyselyyn vastanneista peräti kymmenesosa oli niitä, jotka etsivät seuraa lomalle ja muihin menoihin. Kyselyyn vastanneet runsaat tuhat vastaajaa pohtivat sinkkuuttaan ja seuranhakua.

Moni kaipaa kumppania ulkomaanmatkalle seuraksi ja tuomaan turvaa. Matkustaminen on myös edullisempaa kaksin, koska hotellihuoneen jakaminen puolittaa siitä aiheutuvat kulut. Matkakumppani tuo myös uusia ideoita matkasuunnitelmiin.

Jos et etsi vakavaa suhdetta etkä edes romanssia, matkaseuraa -hakukriteerillä voit etsiä matkailusta innostunutta sielunkumppania.

2. Harrastusseuraa

Myös muihin vapaa-ajanmenoihin voi kaivata ihmistä, jonka kanssa yhteiset kiinnostuksen kohteet voidaan jakaa. Harrastatko lavatanssia, kielten opiskelua tai hyviä ravintoloita? Lavatanssi vaatii asiasta innostuneen parin, eikä ravintolassakaan ole mukavaa istua yksin. Myös kielten opiskelusta saa enemmän irti samasta kielestä innostuneen parin kanssa.

Parhaiten harrastusseuraa löytää, jos kertoo harrastuksistaan hakuprofiilin tekstiosuudessa. Myös kuvilla voi kertoa omista kiinnostuksen kohteistaan. Mukaan voi laittaa erikoisemmatkin kiinnostuksen kohteet, sillä hyvällä tuurilla löydät jonkun, joka harrastaa samoja asioita.

3. Ystävyys

E-kontaktin kyselyyn vastanneiden enemmistö eli lähes kolmasosa vastanneista etsi kumppania jakamaan arkea kanssaan. Etsinnässä oli elämänkumppani, eli ystävä, joka jakaisi elämän pienet ilot ja surut.

Usein mielikuva deittailupalveluista on se, että niistä etsitään avioliittoa tai seksiseuraa. Huomattavan suuri osa palvelun käyttäjistä haluaa kuitenkin löytää sielunkumppanin, jonka kanssa voi jutella ja jakaa päivän sattumuksia.

Parhaimmillaan ystävyydestä voi kehkeytyä kaunis rakkaustarina, mutta palvelusta löydetty ystävä tuo vähintäänkin väriä harmaaseen arkeen. Ystävyys-hakukriteerillä voitat lähes aina, sillä vaikket löytäisikään elämänmittaista rakkautta, voit löytää hyvän ystävän.

4. Avioliitto

Toki paria etsivien joukossa on myös romantikkoja, jotka etsivät elämänmittaista rakkautta tositarkoituksella. Kyselyyn vastanneista 26,6 prosenttia etsi elämänsä rakkautta, ja 8,8 prosenttia haki ensisijaisesti kumppania, jonka kanssa voisi perustaa perheen.

Jos haluat mennä naimisiin ja perustaa perheen, avioliitto -kategorialla voit tehdä toiveesi selväksi, jolloin on helppo löytää samankaltaista seuraa. Erityisesti kysymys siitä, haluatko lapsia, on kriittinen avioliiton myöhemmissä vaiheissa, minkä vuoksi se on hyvä tietää jo tutustuessa.

Muista myös, että monilla eronneilla on aiemmista suhteista lapsia, jotka ovat heille rakkaita. Kun kerrot esimerkiksi sen, että pidät lapsista ja olet avoin tutustumaan myös kumppanin lapsiin, voit helpottaa seurustelun alkuvaiheita.

5. Romanssi

Kaipaatko ihastumisen ja rakastumisen ensiaskelten tuomaa jännitystä, muttet halua asettaa liian suuria odotuksia suhteelle? Voit etsiä muita lyhyitä ja intohimoisia romansseja kaipaavaa kumppania romanssi-hakukriteerillä.

E-kontaktin teettämässä kyselyssä intohimoista romanssia etsi 5,4 prosenttia vastaajista. Jos kaipaat intohimoiseen romanssiin ripauksen fyysistä läheisyyttä, voit mainita sen esittelyssä: vastanneista 6,1 prosenttia etsi seksiseuraa.

6. Seurustelu

Jos et kaipaa avioliiton kaltaista seremoniallisuutta, vaan vähäeleisen ja yksinkertaisen kumppanuuden, voit etsiä seurustelukumppania. Seurustelu sopii hakukriteeriksi myös moneen yllä mainittuun tilanteeseen, ja siitä voi myös kehittyä avioliitto.

Moni pitkän elämäntarinan omaavista ihmisistä ei enää tarvitse avioliiton kaltaisia juhlallisuuksia. Tärkeintä on se, että kumppanin kanssa voi jakaa kokemuksia – ei välttämättä samaa kotia, sillä kaikki eivät halua muuttaa yhteen seurustelukumppanin kanssa.

Seurustelu sopii hakukriteeriksi lähes kaikille, sillä suhteen alussa pelisäännöt voi sopia kumppanin kanssa.

Luo profiili ja aloita deittailu!

Olen

Syntymäaika

Etsin

Haetun ikä

-
vuotta